Skip to content

Hoe werkt het verkopen van een bedrijfspand zonder makelaar?

"Hoe is het mogelijk om een bedrijfspand te verkopen zonder makelaar?"

Het is voor veel mensen vreemd om te denken dat het mogelijk is om tegenwoordig een huis of bedrijfspand te verkopen zonder al te veel invloed van de makelaar. Bij de (zoals wij het nu noemen) ouderwetse manier van verkopen lever je al snel een aantal procenten van de verkoopprijs in voor het verkoopproces.

Dat vinden wij niet meer nodig. In de huidige, via het internet, verbonden samenleving is het mogelijk om zonder extra kosten, gewoon zelf de verkoop te regelen. Wij zorgen voor plaatsing op ons makelaarsprofiel. U zorgt zelf voor de afhandeling van de verkoop.

Verkopen via Funda Business

Al een aantal jaar verkopen wij met MKBinternetmakelaar panden die te huur of te koop staan via online platformen. Funda is op dit moment een ijzersterke marktleider, die in de toekomst, maar ook nu al, niet meer weg te denken is. De website is voor elke leeftijd makkelijk te navigeren en het bekijken van een pand is voor iedereen toegankelijk. In onze ogen zal deze vorm van verkopen alleen nog maar toenemen in de toekomst en hierdoor is onze focus op dit moment grotendeels op dit platform.

Funda.nl wordt op dit moment door 35% van de gebruikers zelfs zonder zoekopdracht gevonden. Dit betekend dat erg veel mensen gelijk weten dat ze naar de website kunnen gaan zonder eerst op Google te zoeken. De tijden van langs de ramen lopen bij makelaarspanden zijn grotendeels voorbij als je binnen een paar klikken het gehele aanbod van Nederland kan bekijken.

Door deze redenen is het dan ook interessant om voor de verkoop van je eigen huis of bedrijfspand te kijken naar een online plaatsing op Funda Business. Na deze plaatsing via MKBInternetmakelaar zullen geïnteresseerden gelijk doorgestuurd worden via ons makelaarsplatform naar je eigen inbox. Zo kan je zelf schakelen met de persoon die wilt komen bezichtigen.

bedrijfspand verkopen zonder makelaar

Een pand plaatsen via MKBinternetmakelaar

In een digitale wereld is het niet meer nodig om veel geld neer te leggen voor tussenpartijen. Het verkopen van bijvoorbeeld een bedrijfspand kan tegenwoordig bijna helemaal zelf. De informatie betreft het pand wordt bij ons aangeleverd door de verkoper en wij plaatsen het pand op Funda Business en andere online makelaarsomgevingen. Binnen 24 uur kunnen wij ervoor zorgen dat de advertentie online staat en beschikbaar voor geïnteresseerden. Ook zullen wij extra hulp bieden, mocht er iets niet duidelijk zijn of er is ergens hulp bij nodig.

Naast het plaatsen van bedrijfspanden en woningen kan MKBinternetmakelaar ook helpen met extra services als fotografie of plattegronden. Deze extra promotiematerialen zijn cruciaal voor een zo optimaal mogelijke verkoop. Een pand met een plattegrond heeft een hoger verkooppercentage en lagere advertentietijd dan een advertentie zonder plattegrond. Daarnaast is goede fotogratie het belangrijkste aspect van de advertentie. Nu mensen niet meer zo snel langs gaan om te kijken bij een etalage, is een goede eerste online indruk de belangrijkste die je kan geven.

Goedkoop hoeft geen duurkoop te zijn

Omdat MKBinternetmakelaar volledig digitaal opereert, kunnen wij kosten laag houden. Zo laag zelfs dat wij de goedkoopste aanbieder zijn van Funda Business plaatsingen in Nederland! Vaak wordt er gedacht dat een lage prijs garant staat voor weinig service of kwaliteit, maar onze review op Funda geven ons een gemiddeld cijfer van 8.5! Dat noemen wij goed werk leveren en onze klanten vinden dat ook.

Geïnteresseerd geraakt en wilt u een pand plaatsen?